آیا می دانستید در ایران از هر ۷۰۰ نفر یک نفر آلوده به ویروس HIV می باشد؟
در حالی که کشورهای پیشرفته جهان در طی چند دهه اخیر مشکل بیماری های واگیردار را تا حد زیادی حل کرده و تمامی توان و امکانات خود را برای مبارزه با بیماری های غیر واگیر منجمله بیمارهای قلبی – عروقی و سرطان ها متمرکز کرده بودند، ناگهان در سال ۱۹۸۱ میلادی (۱۳۶۰۰ شمسی ) نوعی بیماری عفونی در دنیا پیدا شد که به سرعت درهمه نقاط جهان گسترش پیدا کرد و امید به ریشه کنی بیماری های واگیردار را حتی در کشورهای پیشرفته تاحدودی تبدیل به یأس نمود. این بیماری که به صورت یک مشکل عمده بهداشتی خود را نشان دادAIDS نام دارد . در این بیماری دستگاه دفاعی بدن شدیداً دچار اختلال می شود.
تشخیص قطعی آلودگی با إچ آی وی صرفاً با اتکا بر علایم و نشانه های بالینی امکانپذیر نیست ، تنها راهی که قطعاً نشان دهنده آلودگی می باشد انجام تست مخصوص إچ آی وی می باشد.
مراحل ۳ گانه بیماری:
مرحله اول: عفونت اولیه (۳تا ۶ هفته اول) علائم مانند آنفلوآنزا.
مرحله دوم: مرحله نهفتگی (بدون علائم ظاهری).
مرحله سوم: مرحله ایدز (ضعف شدید سیستم ایمنی، بروز عفونت، کاهش وزن شدید و نهایتاً مرگ.
جالب است که بدانید ویروس ایدز در تمام مایعات بدن فرد مبتلا وجود دارد! اما انتقال این بیماری فقط از طریق تماس با مایعاتی نظیر: خون، ترشحات جنسی، شیر مادر و مایع آمینوتیک (مایعی که جنین در داخل رحم در آن شناور است) صورت می پذیرد.
هشدار:
- از زمان ورود ویروس به بدن تا زمان تشخیص با آزمایش خون، ممکن است چندین هفته تا چند ماه طول بکشد (دوره پنجره) که در این زمان با وجود منفی بودن آزمایش امکان انتقال ویروس ایدز وجود دارد.
- تعداد و درصد مبتلایان به بیماری ایدز از طریق رابطه جنسی محافظت نشده در حال افزایش است.
- تعداد مبتلایان زن نسبت به مرد در حال افزایش است.
- احتمال سرایت اچ آی وی در هر بار آمیزش واژینال، از زن مبتلا به مرد ۴ در ده هزار و از مرد مبتلا به زن ۱۱ در ده هزار است.
سخن آخر اینکه:
با وجود فوق العاده خطرناک بودن ایدز، این بیماری دارای راههای انتقال محدودی می باشد، بنابراین پیشگیری از ابتلا به ایدز کار سختی نیست!! ضمن آنکه مبتلایان می توانند با تشخیص و کنترل سریع و بموقع بیماری، طول عمر بیشتر و زندگی با کیفیت تری داشته باشند. و برای وصول به این امر بهترین مسیر، مراجعه به مراکز مشاوره بیماریهای رفتاری می باشد.
انار. خیابان ابوذر غفاری، ابوذر غفاری ۷ شبکه بهداشت و درمان شهرستان انار. ۳۴۳۸۸۵۱۰ (داخلی ۱۰۵).
رفسنجان. خیابان امام، مرکز بهداشت و درمان شماره ۱ . شماره تماس۳۴۲۸۵۱۵۲ .
لازم به یادآوری است که تمامی اطلاعات درخواستی از مراجعین کاملا محرمانه و محفوظ می باشد.
واحد پیشگیری و مبارزه با بیماریها شبکه بهداشت و درمان شهرستان انار