اکبر فاضل متخصص دهان و دندان گفت: مواد قندی موجود در آدامس ،اسمارتیز و انواع شکلات های غیر استاندارد با تخریب دندان ها زمینه پوسیدگی را فراهم می کنند از این رو والدین باید نوع تنقلات “فلورایددار” را برای کودکانشان خریداری کنند.
وی در ادامه گفت: مواد موجود در انواع اسمارتیزهای رنگی باعث کاهش هوش ذهنی، دل پیچه و ترک خوردگی دندان ها می شوند و مصرف آن ها باید در کودکان به حداقل برسد.
فاضل اظهار داشت:مصرف آدامس و اسمارتیز قبل از هفت سالگی موجب نامنظم در آمدن دندان های دائمی می شود.
این متخصص دهان و دندان در خصوص ارتباط مستقیم بین قورت دادن آدامس و مشکلات گوارشی ، ابراز داشت: قورت دادن آدامس برای کودکان مضرنیست زیرا مواد قندی آن جذب شده و صمغ اضافی آن دفع می شود اگر چندین توده آدامس به فاصله زمانی کوتاه مدت بلعیده شود مشکلات گوارشی فراوانی برای کودک به وجود می آید.
وی یادآور شد:تغذیه در دوران کودکی از اهمیت بسزایی برخوردار است و در کنار عوامل ژنتیکی که نقش مهمی در شکل گیری و فرم دندان ها دارند مصرف مواد قندی به ویژه شکلات های سفت در بروز ناهنجاری های فکی موثر است.