مدیر عامل شرکت پست با اعلام منتفی شدن عرضه سهام پست در بورس و ملی شدن این شرکت گفت: از ۱۹۲ کشور عضو اتحادیه جهانی پست تنها سهام غالب پست در هفت کشور واگذار شده است.
حسین مهری امروز در یک نشست خبری همچنین با اعلام اینکه وزارت ارتباطات از این پس به عنوان متولی دفاتر پیشخوان دولت تعیین شده است، اظهار داشت: امیدواریم بعد از حدود یک دهه بلا تکلیفی در این حوزه بتوانیم از ظرفیتهای این بخش به عنوان بازوی پست استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه برای استفاده خوب از ظرفیت دفاتر باید برونسپاری امور توسط قوای سه گانه انجام شود، افزود: امیدواریم بعد از حدود یک دهه بلا تکلیفی در این حوزه بتوانیم از ظرفیتهای این بخش به عنوان بازوی پست استفاده کنیم.
معاون وزیر ارتباطات ادامه داد: وضعیت پست حدود یک دهه بلاتکلیف بود و پنج سال پیش براساس ماده واحده ای در مجلس قرار بود پست دولتی دیگری نیز شکل گیرد و این آینده کار ما را با مشکل مواجه میکرد.
مهری افزود: پست جزو شرکت های ستاره دار بود و می بایست واگذار می شد اما با همت دولت تدبیر و امید و مذاکره با نمایندگان مجلس جلوی این کار گرفته شد.
رئیس هیأت مدیره شرکت ملی پست با اشاره به اینکه باید به سمت ایجاد زیرساختهای الکترونیکی و مالی خود برویم گفت: بر این اساس باید تا چند سال آینده شاهد ایجاد پستی نوین در کشور باشیم.
عملکرد چهارماهه
مهری اشارهای به عملکرد ۴ ماهه سال جاری داشت و گفت: شرکت پست در این بازه زمانی با ۲۸ درصد رشد ترافیک محصولات سفارشی مواجه شد به گونهای که تعداد محصولات به ۹ میلیون و ۴۳۲ هزار رسید.
وی افزود: سرویس الکترونیکی نیز بالغ بر ۶ درصد رشد ترافیک را تجربه کرد و تنها در بخش امانات شاهد کاهش حجم بودیم.
رئیس هیأت مدیره شرکت پست جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه در حوزه ترافیک عادی رشد بالغ بر ۶ درصد را داشتیم در ارتباط با فعال شدن اپراتورهای جدید پستی طبق اساسنامه جدید شرکت ملی پست گفت: در اساسنامه جدید ما به وزارت ارتباطات مجوز راهاندازی دو اپراتور پستی ظرف یک سال داده شده است تا امکان رقابت در این حوزه بالا رفته و مردم حق انتخاب داشته باشند.
مهری افزود: شرایط مجوزدهی به این اپراتورها را سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تعیین کرده و اجازه فعالیت به آنها را میدهد.
مدیر عامل پست با اشاره به اینکه احتمال زیادی برای ورود شرکتهای خارجی برای فعالیت در پست ایران و مجوزدهی به آنها وجود دارد گفت: قرار است طبق ساختار جدید معاونت امور پستی در سازمان تنظیم مقررات ایجاد شود.
معاون وزیر ارتباطات درباره درآمدهای این شرکت نیز گفت: در سال ۹۴ تنها ۵٫۵ درصد افزایش تعرفه پستی داشتیم اما امسال علیرغم ۱۵ درصد افزایش هزینهها همچنان تعرفه جدیدی را اعمال نکردهایم که شاید این موضوع در راستای همان رقابت با اپراتورهای پستی خصوصی باشد.
وی افزود: با این حال ۲۱٫۵ درصد افزایش درآمد در ۴ ماهه ابتدایی سال جاری به نسبت گذشته داشتهایم و توانستیم به درآمد ۲۶۰ میلیارد تومانی در ۴ ماهه ابتدای سال جاری برسیم.
مدیر عامل پست همچنین گفت: با اتمام سال ۹۴ توانستیم تمامی بدهیهای شرکت را تسویه کنیم و سعی میکنیم از این پس در نیمه دوم هر ماه بدهیهای ماه قبل را تسویه کرده باشیم.
رئیس هیأت مدیره شرکت پست اشارهای به برنامه اقتصاد مقاومتی ارائه شده توسط این شرکت که شامل مدیریت نشانی مکانمحور و استعلامات میان دستگاهی امکان میشود داشت و گفت: این طرح مدیریتی شامل ۳ بخش اعم از بههنگامسازی آدرس اماکن شهری و روستایی، استانداردسازی آدرسها و استعلامات بین دستگاهی امکان میشود.
وی با اشاره به اینکه تاکنون ۴۸ میلیون مکان را کد پستی ۱۰ رقمی دادهایم که ۱۰ میلیون از آن آدرسهای روستایی است گفت: با توجه به برنامهای که داشتیم صددرصد امکان شهری را تا دو سال گذشته بههنگام کردیم و ۵۰ درصد روستاها را نیز طبق برنامه پوشش دادیم که امیدواریم عقبماندگی این بخش طی سال جاری جبران شود.
استانداردسازی و یکپارچهسازی آدرسها
وی با اشاره به استاندارسازی آدرسهای اهدایی به امکان شهری و روستایی گفت: در حال حاضر هر سازمانی از یک مکان واحد آدرسهای متفاوتی دارد اما بر اساس این سامانه مدیریتی قرار است تمامی آدرسهای پستی ۳ سیلابی شود که سیلاب اول محله، سیلاب دوم معبر ماقبل آخر و سیلاب سوم طبقه و پلاک شهرداری میشود.
مهری اشارهای به سامانه یکپارچه کشور که طرح پایلوت آن در ۳ استان شروع شده کرد و گفت: این طرح را در گیلان، البرز و کرمان آزمایشی اجرا کردیم و ۱۹ میلیون رکورد نقاط شهری و بالغ بر دو میلیون روستایی را در این راستا خواهیم داشت.