بمناسبت فرارسیدن عید سعید قربان
تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF)
تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، بیماری حاد ویروسی و بسیار کشنده قابل انتقال از حیوان به انسان می باشد.
علایم بیماری:
تب، درد عضلات، سردرد، بی اشتهایی، ضعف، کاهش فشارخون
در صورت عدم مراجعه و درمان نهایتاً خونریزی و مرگ
راههای انتقال:
گزش کنه آلوده، ذبح حیوان آلوده و تماس با خون و بافت های آن( گوسفند، گاو، بز و شترمرغ) تماس با خون و ترشحات آلوده بیماران.
گروه های در معرض خطر:
همه افراد جامعه احتمال ابتلا به بیماری را دارند. گروه های پرخطر شامل دامداران ، قصابان، کارکنان کشتارگاه، دامپزشکان و کارکنان رستوران ها، کبابی ها و کارکنان مراکز بهداشتی درمانی می باشند.
توجه داشته باشید این بیماری، در دام علائم قابل توجهی ندارد.
توصیه های بهداشتی در پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF)
-
از گوشت تحت نظارت دامپزشکی که دارای مهر سلامت و برچسب ویژه می باشد، استفاده نمایید.
-
گوشت خریداری شده را حداقل به مدت ۲۴ساعت در یخچال نگهداری و سپس مصرف نمایید.
-
در هنگام شست و شو و خردکردن گوشت حتماً از دستکش استفاده نمایید.
-
از ذبح دام در کوچه و خیابان خودداری نمایید.
-
از انجام رفتارهایی مثل نگه داشتن کارد قصابی با دندان و دهان و بادکردن پوست دام پس از ذبح با دهان خودداری نمایید.
-
هرگز کنه را با انگشتان خود له نکنید.
-
در صورتی که بعد از مسافرت به مناطق روستایی و مجاورت با دام یا کنه به طور ناگهانی دچار تب، سردرد، درد عضلانی و خونریزی از معده، بینی شدید، سریعاً به نزدیکترین مرکز بهداشتی درمانی مراجعه نمایید.