به گزارش صدای انار،ستاد شبکه مراقبت و پیش آگاهی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان انار در خصوص آفت سنک و میوه خوار درختان پسته اطلاعیه ای منتشر کرد.
اطلاعیه زمان مبارزه علیه سنک پسته
باغداران محترم شهرستان انار
با استناد به نتایج حاصل از بررسیهای کارشناسی انجام شده و ردیابی سنک توسط کارشناسان ستاد شبکه مراقبت و پیش آگاهی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان انار در باغات پسته شهرستان و باال بودن رطوبت و شرایط جوی حاکم بر منطقه در صورت عدم مبارزه به موقع با این آفت، خسارت قابل توجهی به باغات پسته وارد خواهد شد.
لذا ضرورت دارد ضمن دقت در صورت مشاهده جمعیت آفت، نسبت به مبارزه به روش زیر اقدام شود:
الف( فنیتروتیون ۱/۵-۲( یک و نیم تا دو)لیتر به همراه ۳ تا ۵ لیتر روغن ولک در هزار لیتر آب
ب( در صورت مشاهده آفت پروانه چوبخوار و آفت سنک امکان اختالط سموم کنسالت ۱( یک)لیتر+ فنیتروتیون ۲( دو)لیتر+ روغن ولک ۳ تا ۵ لیتر در هزار لیتر آب وجود دارد.
ج( در صورتی که جمعیت سنک در باغ خیلی زیاد باشد، میتوان از سم افوریا به میزان ۳۰۰ سی سی در هزار لیتر آب استفاده نمود.
اما باید به این نکته توجه کرد که افوریا روی همه آفات اول فصل موثر نبوده و دارای تلفات قابل توجهی روی دشمنان طبیعی میباشد. توجه: سمپاشی در مناطقی انجام گردد که از مرحله گرده افشانی گذشته و دانه ها تشکیل شده باشند )اصطالحا ارزنو باشند(. – از آن جهت که درصورت حذف علف های هرز امکان ریزش سنک به خوشه های پسته وجود دارد، الزم است ازحذف )تیلر کردن( آنها خودداری نموده و درخصوص زمان حذف علف های هرز حتما با کارشناسان ذیربط مشورت نمایید.
الزم به ذکر است در زمان مبارزه علیه آفت مذکور علف های هرز هم سمپاشی شوند – اختالط سم وروغن بیرون از تانکر به خوبی انجام شود. – با اطمینان از شرایط آب و هوایی مطلوب عملیات سم پاشی انجام شود. – از اختالط بی مورد سموم پرهیز شود. – موفقیت در روش توصیه شده در این اطالعیه نیازمند تهیه سموم با کیفیت از فروشگاه های مجاز و اخذ فاکتور توسط کشاورز می باشد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان جهاد کشاورزی با شماره تلفن ۳۴۳۸۲۷۰۰داخلی۱۰۶در ساعات اداری تماس حاصل فرمائید.
اطلاعیه زمان مبارزه علیه آفت میوه خوار درختان پسته
باغداران محترم شهرستان انار
با استناد به نتایج حاصل از بررسیهای کارشناسی انجام شده و ردیابی آفت میوه خوار پسته توسط کارشناسان ستاد شبکه مراقبت و پیش آگاهی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان انار در باغات پسته شهرستان در صورت عدم مبارزه به موقع با این آفت مخصوصا در باغاتی که در سالهای گذشته سابقه خسارت آفت مذکور وجود داشته است،خسارت قابل توجهی به باغات پسته وارد خواهد شد. لذا ضرورت دارد ضمن دقت در صورت مشاهده جمعیت آفت،نسبت به مبارزه به روش زیر اقدام شود :
الف-متاسیستوکس به میزان ۱/۵(یک ونیم)لیتر در هزار لیتر آب
ب- زولون به میزان ۲ تا ۲/۵ (دو تا دو ونیم) لیتر به همراه ۲/۵ (دو و نیم)لیتر روغن ولک در هزار لیتر آب
ج-دیازینون ۱/۵(یک و نیم)لیتر به همراه ۲/۵ (دو ونیم)لیتر روغن ولک در هزار لیتر آب
توجه: سمپاشی در مناطقی انجام گردد که دو سوم گلبرگها ریزش نموده و بیش از ۷۰ درصد دانه ها ارزنو شده باشند
– از اختلاط سم متاسیستوکس و روغن جدا خودداری شود
– اختلاط سم وروغن بیرون از تانکر به خوبی انجام شود .
– به تاخیر انداختن مبارزه از این زمان به بعد علاوه بر وارد شدن خسارت آفت ، تاثیر سموم را نیز کاهش می دهد.
بدیهی است در صورت عدم مبارزه مناسب، لاروها پس از خسارت به میوه ها به سمت پوستک های درختان و خاک حرکت نموده و در آنجا مستقر خواهند شد .
– با اطمینان از شرایط آب و هوایی مطلوب عملیات سم پاشی انجام شود .
– از اختلاط بی مورد سموم پرهیز شود .
– موفقیت در روش توصیه شده در این اطلاعیه نیازمند تهیه سموم با کیفیت از فروشگاه های مجاز و اخذ فاکتورتوسط کشاورز می باشد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان جهاد کشاورزی با شماره تلفن ۳۴۳۸۲۷۰۰داخلی ۱۰۶ در ساعات اداری تماس حاصل فرمائید.