احمد انارکیمحمدی صبح امروز در جلسه شورای اداری این شهرستان اظهار داشت: رفسنجان از بحرانیترین مناطق کشور از نظر آب است که جای نگرانی دارد.
وی با بیان اینکه تکمحصولی بودن این بحران را تشدید میکند، بیان داشت: بخش عمدهای از آبها هدر میرود و در کشاورزی به شیوه سنتی آبیاری صورت میگیرد.
انارکیمحمدی تصریح کرد: بیش از ۹۰ درصد آبهای کشور در بخش کشاورزی مصرف میشود که بهرهوری پایینی دارد و در حداکثر اراضی حداقل محصول برداشت میشود.
وی افزود: ۴۰ هزار هکتار از اراضی شهرستانهای رفسنجان و انار فاقد سند هستند و آبی که ارزش دارد، بدون هدف در این اراضی مصرف میشود، زیرا این مشکل سبب میشود، کشاورزان نتوانند از روش آبیاری نوین استفاده کنند.
انارکیمحمدی با اشاره به اینکه از طریق کمیسیون کشاورزی مجلس مشکل اراضی را پیگیری میکنیم، عنوان کرد: ۱۳ درصد از اراضی شهرستان رفسنجان مجهز به آبیاری قطرهای است.
نماینده مردم شهرستانهای رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی گفت: پسته محصولی استراتژیک و ارزآور است که باید با حفظ و مدیریت منابع آب این محصول را نگه داریم.
وی ادامه داد: در کشور ما بین ۲۸ تا ۳۰ درصد پرت آب داریم در حالی که در دنیا این میزان بین ۹ تا ۱۲ درصد است.
انارکیمحمدی خاطرنشان کرد: ۹۷ درصد آبهای جهان غیرقابل استفاده، ۲٫۵ درصد یخهای قطب شمال و جنوب بوده و تنها ۰٫۵ درصد از آبها قابل استفاده است که باید مدیریت شود، بنابراین ما باید همپای جهان پرت آب را کاهش دهیم و منابع را مدیریت کنیم.
منبع:خبرگزاری فارس