سومین نمایشگاه شهر هوشمند ایران با رویکردی نوین در ایجاد تعاملی سازنده و ایجاد همبستگی و همافزایی ملی و بینالمللی و در راستای تحقق شعار سال “تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین” همزمان با نمایشگاه شهرداریها و دهیاریها در مصلی امام خمینی (ره) تهران برگزار شد.
دکتر سمیه قدیری مدیرکل توانمندسازی و مهارتهای کاربردی دانشگاه آزاد اسلامی با حضور در این نمایشگاه اشاره داشت: دانشگاه آزاد اسلامی با توجه به سابقه و عملکرد درخشان در حوزه فناوری و نوآوری و دستاوردهای چهل ساله خود در این حوزه در این نمایشگاه حضور یافت. نمایشگاه شهر هوشمند بستری بود که شرکتهای دانشبنیان دانشگاه آزاد اسلامی تولیدات و محصولات نوآورانه، فناورانه و دانشبنیان خود را به منظور ایجاد همافزایی و دستیابی به اهداف و تحقق شعار سال به اشتراک بگذارند. در این نمایشگاه، به نحوه بهرهمندی از فناوری و تولیدات دانش بنیان در ابعاد مختلف مدیریت شهر و روستا، هوشمندسازی شهرها و توسعه روستاها پرداخته شد.
قدیری افزود: با توجه به اینکه امروزه در کشورهای در حال توسعه از جمله ایران، مهاجرت از روستا به شهر در شمار یکی از اساسی ترین مشکلات و معضلات اقتصادی و اجتماعی قرار گرفته است؛ لزوم توجه و تعمق بیشتر به جهت ارائه راهکارهای عملیاتی برای برون رفت از این مسئله و پیشگیری از مهاجرت از روستا به شهر و نهایتاً دستیابی به مهاجرت معکوس بیش از پیش ضروری به نظر میرسد. مدیرکل توانمندسازی و مهارتهای کاربردی دانشگاه، توسعه کارآفرینی، ایجاد بسترهای اشتغالزایی و برنامهریزیهای آموزشی و فرهنگی را به عنوان اصلیترین راهکارها بر شمرد و گفت: دفتر توانمندسازی و مهارتهای کاربردی براساس ماموریتهای سازمانی خود مبنی بر توانافزایی و توسعه بهرهوری نیروی انسانی، تاکنون مطالعات و تجربیات ارزشمندی در این حوزه داشته است. از این روی، با حمایتهای مجدانه ریاست عالی دانشگاه جناب آقای دکتر طهرانچی، در حاشیه رویداد ملی عصر امید که به منظور ارائه دستاوردها و عملکرد چهل ساله دانشگاه آزاد اسلامی به ویژه در حوزههای فناوری، کارآفرینی و دانشبنیان در خرداد ماه برگزار شد؛ مذاکرات اولیه در خصوص عقد تفاهمنامه همکاریهای مشترک مطالعاتی، علمی و آموزشی فی مابین دانشگاه و وزارت کشور صورت پذیرفت. در راستای انعقاد این تفاهمنامه که گام مهم و موثری در رشد و توسعه پایدار کشور خواهد بود؛ دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه مدیریت منابع انسانی با تاکید بر ظرفیتهای توانمندسازی و مهارتهای کاربردی با رویکرد توانافزایی و مهارتافزایی نیروی انسانی از طریق برگزاری دورههای آموزشی کوتاه مدت، منجر به پیشرفت همه جانبه روستاهای کشور میشود.
سمیه قدیری اشاره داشت: به جهت عملیاتی نمودن مفاد این تفاهمنامه، نیازسنجی، امکانسنجی و برنامهریزیهای آموزشی برای دهیارها، شهردارها و نهایتاً اعضای شورای شهر صورت خواهد پذیرفت و در قالب بستههای آموزشی تخصصی ارائه خواهد شد. دورههای آموزشی با رویکرد اشتغال، کارآفرینی، توسعه گردشگری، آسیبشناسی روانشناسی، تعلیم و تربیت، رشد کشاورزی و …. با هدف ماندگاری افراد در روستا و مهاجرت معکوس پیشبینی و برنامهریزی میشود.
اشتغالزایی روستایی بر مبنای پژوهش، فناوری و دانشبنیان؛ توسعه روستایی بر مبنای زمینههای مطالعاتی، پژوهشی و کاربردی؛ آموزشهای متناسب با برنامهریزی و توسعه روستایی در راستای آیندهپژوهی و چشمانداز روستاها از جمله مواردی است که در اولویت مطالعاتی و برنامهریزی به منظور برگزاری دورههای آموزشی مربوطه قرار خواهند گرفت.