همزمان به شیوع بیماری تب کریمه کنگو در استانهای مختلف کشور، از شما همشهریان عزیز در خواست می گردد تا ضمن داشتن آگاهی لازم در خصوص راههای پیشگیری و علایم این بیماری و رعایت آنها، از ابتلای خود و سایرین پیشگیری بعمل آوریم.
در ادامه نکاتی در خصوص بیماری کریمه جهت یادآوری شما عزیزان مرقوم می گردد.
تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF)
تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، بیماری حاد ویروسی و بسیار کشنده قابل انتقال از حیوان به انسان می باشد.
علایم بیماری:
تب، درد عضلات، سردرد، بی اشتهایی، ضعف، کاهش فشارخون
در صورت عدم مراجعه و درمان نهایتاً خونریزی و مرگ
راههای انتقال:
گزش کنه آلوده، ذبح حیوان آلوده و تماس با خون و بافت های آن( گوسفند، گاو، بز و شترمرغ) تماس با خون و ترشحات آلوده بیماران.
گروه های در معرض خطر:
همه افراد جامعه احتمال ابتلا به بیماری را دارند. گروه های پرخطر شامل دامداران ، قصابان، کارمندان کشتارگاه، دامپزشکان و کارکنان رستوران ها، کبابی ها و کارکنان مراکز بهداشتی درمانی می باشند.
توجه داشته باشید این بیماری، در دام علائم قابل توجهی ندارد.
توصیه های بهداشتی در پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF)
• از گوشت تحت نظارت دامپزشکی که دارای مهر سلامت و برچسب ویژه می باشد، استفاده نمایید.
• گوشت خریداری شده را حداقل به مدت ۲۴ساعت در یخچال نگهداری و سپس مصرف نمایید.
• در هنگام شست و شو و خردکردن گوشت حتماً از دستکش استفاده نمایید.
• از ذبح دام در کوچه و خیابان خودداری نمایید.
• از انجام رفتارهایی مثل نگه داشتن کارد قصابی با دندان و دهان و بادکردن پوست دام پس از ذبح با دهان خودداری نمایید.
• هرگز کنه را با انگشتان خود له نکنید.
• در صورتی که بعد از مسافرت به مناطق روستایی و مجاورت با دام یا کنه به طور ناگهانی دچار تب، سردرد، درد عضلانی و خونریزی از معده، بینی شدید، سریعاً به نزدیکترین مرکز بهداشتی درمانی مراجعه نمایید.
شبکه بهداشت و درمان شهرستان انار
واحد پیشگیری و مبارزه با بیماریها