چون حزب نداریم فردی با ۲ سال شهردار بودن رییسجمهور شدنایب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی، گفت: برخی اوقات اعمال سلیقههای برخی افراد نمیگذارد که نمایندگان واقعی مردم وارد مجلس شوند.
به گزارش «انتخاب» ، علی مطهری طی سخنانی در همایش فصلی خانه احزاب با اشاره به شعارهای اولیه انقلاب اسلامی، اظهار کرد: شعار اولیه ما در انقلاب «استقلال،آزادی و جمهوری اسلامی» بود که عدهای هم در آن موقع تعبیر جمهوری دموکراتیک را به کار میبردند اما اسلامیت و جمهوریت نظام یکدیگر را نقض نمیکنند و در واقع دموکراسی در کشور ما در چارچوب اسلام مطرح میشود؛ چراکه ما دموکراسی را از غربیها نگرفتهایم اما محتوا و واقعیت آن از اسلام و از حکومت علی (ع) بدست میآید.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی در یک کشور غیرمسلمان میواند متناقض به نظر برسد اما در کشور مسلمان که خواست و اراده اکثریت مردم اسلام است، هیچ تناقضی میان جمهوریت و اسلامیت وجود ندارد.
وی با بیان اینکه «در دموکراسی نمیتوان مطلقنگری داشت»، ادامه داد: دموکراسی مطلق قابل تحقق نیست و دموکراسی در کشور ما نیز مقید به ایدئولوژی اسلامی است که در بهترین مدل خود با حکومت امیرالمومنین (ع) تحقق یافته است و وقتی بزرگترین دشمن ایشان خوارج بود و برای حکومتشان مزاحمت ایجاد میکرد، ایشان به بهترین صورت ممکن به حکومتداری پرداخت.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، افزود: مجلس یکی از ارکان دموکراسی است ونمایندگان واقعی مردم باید وارد مجلس شوند که البته برخی اوقات اعمال سلیقه بعضی افراد نمیگذارد که نمایندگان واقعی مردم وارد مجلس شوند.
وی با برشمردن سایر ارکان دموکراسی، اظهار کرد: وجود احزاب و رسانهها یکی از ارکان اصلی دموکراسی است و البته احزاب نیز یکی دیگر از بایستههای دموکراسیاند که میتوانند اتاق فکر اداره یک جامعه باشند و به جامعه ایده تزریق کنند.
وی با بیان اینکه «احزاب میتوانند کادرهای مختلفی برای مناصب گوناگون حکومتی تربیت کنند»، اظهار کرد: یکی از مشکلات کشور ما نبود کادرسازی در عرصه مدیریت اجرایی است.
این نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه «افراد در قسمتهای مختلف اجرایی با روشهای ارتباطی جایگاه و مسئولیت میگیرند»، اظهار کرد: اگر افراد در قسمتهای اجرایی مسئولیت دریافت کنند در این صورت است که میتوانند به جایگاه اصلی خود برسند.
وی افزود: یکی از آثار احزاب اعتماد مردم به انتخابات است؛ چرا که مردم در روزهای انتخابات در یک سردرگمی به سر میبرند و نمیدانند به چه افرادی اعتماد کنند که در این صورت با توجه به شناختشان از احزاب به کاندیداهای حزبی رأی میدهند و مطلب و مطالبات خود را نیز از همان حزب پیگیری میکنند.
وی با بیان اینکه«احزاب میتوانند راستگویی و حقگرایی را در جامعه ترویج دهند؛ چرا که ممکن است افراد مردم را فریب دهند» و این اعتقاد که «مانند دولت قبلی که مردم را فریب داد» افزود: ولی اگر احزاب با بیان مناسب با مردم به گفتوگو بپردازند، در آن صورت میتوان نمایندگان واقعی مردم را در جایگاههای اصلیشان دید.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه «تجددگرایی افراطی یکی از آفتهای کشور است»، اظهار کرد: رخنه فرصتطلبان و تجددگرایی افراطی از مضرات یک کشور است. به این صورت که ممکن است آنچه را که از اسلام نیست را به اسلام نسبت دهیم و تبلیغی دروغین از اسلام را به مردم عرضه کنیم. برخی افراد معتقدند وجود احزاب با وجود ولایت فقیه سازگاری ندارد. افرادی معتقدند که ممکن است برخی احزاب نظر مخالف ولی فقیه داشته باشند. این در حالی است که وجود احزاب منتقد هیچگونه تناقض یا ایرادی با نظر ولی فقیه ندارد و شخص رهبری نیز فرمودهاند که مهم نیست افرادی نظر متفاوتی با بنده داشته باشند و افراد در بیان نظراتشان آزاد هستند.
وی با اشاره به نظرات شهید مطهری درباره فعالیت احزاب، اظهار کرد: شهید مطهری معتقدند احزاب مخالف نظام میتوانند در کشور ما فعالیت کنند و در نتیجه احزاب کمونیستی و چپگرا نیز میتوانند در کشور ما فعالیت داشته باشند ولی باید این نکته را رعایت کنند که با تابلو و شاخصهای اصلی خودشان خود را به مردم معرفی کنند.
وی در پایان با اشاره به اینکه «اگر میخواهیم حزب را بپذیریم باید فرهنگ حزبی را نیز پذیرفته باشیم»، گفت: اگر با نردبان یک حزب بالا رفتیم باید تعهدات آن حزب را نیز رعایت کنیم که متأسفانه این مورد در کشور ما رعایت نمیشود.
مطهری در بخش دیگر گفت: وقتی که حزبی وجود داشته باشد مردم متوجه میشوند که چه کسی راست و چه کسی دروغ میگوید و در نهایت فردی همینطوری رأی نمیآورد، همچنین کسانی که با زیرکی رأی میگیرند، این اتفاق در کشور ما هم رخ داد و فردی که دو سال شهردار بود بعد میشود رئیس جمهور.