نکاتی که باید در استفاده از محلولپاشی روغن ولک بر روی درختان پسته رعایت کنیم
قابل توجه باغداران محترم شهرستان انار
بر اساس اطلاعات هواشناسی و بر مبنای مدل ۷-۰ درجه محاسبه نیاز سرمایی درختان پسته، تا مورخه ۲۱ بهمن ماه ۱۴۰۳ میزان ۷۰۵ درجه- ساعت از نیاز سرمایی درختان پسته تامین شده است. بنابراین نیاز سرمایی درختان پسته ارقام کله قوچی، فندقی و احمدآقایی تامین شده است و فقط درختان رقم اکبری با سرمای ناکافی مواجه هستند.
یکی از راه های جبران نیاز سرمایی درختان پسته رقم اکبری، استفاده از محلولپاشی روغن ولک بر روی درختان می باشد. اما در محلولپاشی روغن در باغات پسته باید نکاتی را مد نظر قرار دهیم :
۱- زمان کاربرد روغن از ۲۰ بهمن تا ۱۰ اسفند ماه اعلام گردیده است.
۲-کشاورزان محترم روغن ولک مورد نیاز خود را از فروشگاه های معتبر تهیه و فاکتور دریافت نمایند. همچنین فروشگاه بایستی اسناد معتبر مبنی بر استاندارد بودن روغن را در اختیار کشاورزان قرار دهد.
۳٫روغن پاشی بایستی بر اساس پیش بینی های هواشناسی انجام گیرد. بطوری که تا ۳ روز بعد از روغن پاشی نباید بارندگی و یخبندان وجود داشته باشد. همچنین در زمان وزش باد و طوفان بایستی از روغن پاشی خودداری گردد.
۴٫غلظت روغن نباید بالاتر از ۴۰ در هزار باشد.
۵٫روغن پاشی باید از زمان طلوع آفتاب تا ظهر انجام شود و بطور کامل تمام درخت پوشش دهد.
۶٫استفاده مداوم(هر ساله) از روغن ولک و خصوصا با غلظت بالا، اثرات منفی جانبی زیادی بر جای خواهد گذاشت. این اثرات بصورت سرخشکیدگی شاخه ها، تغییر رنگ تنه، و افزایش اندازه عدسکها یا در موارد بسیار شدید، سبب خشک شدن قسمتی از درخت می شود. این اثرات منفی در صورتی که تا ۳ روز بعد از پاشش، یخبندان اتفاق بیفتد شدیدتر می گردد. همچنین مصرف زیاد این ماده در مناطق سرد، ممکن است باعث شیوع قارچ بوتری تیس گردد.
بطور کلی اثرات منفی استفاده از روغن ولک خصوصا در غلظت های بالا به شرح زیر می باشد :
-خشکیدگی سرشاخه ها
-ایجاد شاخه های نابجا و تنه جوش زیاد روی شاخه های اصلی
– خروج شیره آوندی از جوانه ها، سرشاخه ها و شاخه های چندساله
-کاهش رشد درختان