به گزارش صدای انار،دکتر کامران شفائی سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان انار گفت: شیر خام از مهمترین فرآورده های خام دامی می باشد که به همین دلیل کنترل و بررسی سلامت شیر خام، از اهمیت بسیار بالائی برخوردار است. لذا به منظور ارتقاء سطح سلامت شیر خام بطور منظم و دوره ای پایش ها و نمونه برداری از مراکز عرضه فرآورده های خام دامی و لبنی و خودروهای حمل شیر در شهرستان انار صورت می گیرد .
وی گفت : بازرسان بهداشتی شبکه دامپزشکی این شهرستان بطور مداوم و سرزده از تمامی واحدهای شیر خام و مواد لبنی شهرستان انار بازدید بعمل آورده و چندین نمونه شیر خام را از این مراکز بصورت تصادفی انتخاب نموده، سپس آزمایشات میکروبی و شیمیائی برای کنترل سلامت این فرآورده خام دامی انجام می گیرد و در صورت مشاهده هر گونه مغایرت در نتایج آزمایشات با استانداردهای مربوطه ضمن پیگیری و کشف منشأ آلودگی مراتب را به آن مرکز عرضه برای اصلاح و اقدامات لازم تذکر داده و در صورت تکرار و عدم رعایت موارد بهداشتی و اصلاحی در این خصوص، طبق دستورالعمل های سازمان دامپزشکی کشور متخلفین به مراجع قضائی معرفی و برخورد قانونی با ایشان صورت می گیرد .
ایشان افزود : بیماری بروسلوز یا تب مالت، یک بیماری میکروبی ( باکتریائی ) بوده و از مهمترین بیماریهای مشترک بین انسان و دام است که یکی از راههای ابتلاء به آن مصرف محصولات لبنی غیر پاستوریزه و نجوشیده می باشد که در انسان منجر به بروز علائمی چون تب مواج، عرق شدید، سردرد و ضعف و درد در مفاصل می شود .
در پایان دکتر کامران شفائی با اشاره به خطر ابتلای به بیماری تب مالت از طریق شیر خام غیر پاستوریزه و نجوشیده، به همشهریان محترم توصیه کرد از لبنیات پاستوریزه استفاده کنند و برای تهیه شیر خام و مواد لبنی خود از مراکز عرضه فرآورده های خام دامی که مورد تأئید دامپزشکی و بهداشت شهرستان می باشند اقدام کنند و حتما قبل از مصرف شیر خام آنرا به مدت چند دقیقه بجوشانند و در صورت مشاهده هر گونه تخلف و موارد مشکوک را به واحد نظارت شبکه دامپزشکی شهرستان انار با شماره تلفن های ۳۴۳۸۶۶۹۵ و ۳۴۳۸۷۸۶۰ اطلاع دهند./.