به گزارش صدای انار، ۲۵ مردادماه زهرودی فرماندار انار در نشست خبری با اصحاب رسانه شهرستان انار از جذب سرمایه گذاران یزدی و صادر شدن مجوز ۶ کارخانه کاشی و سرامیک در شهرستان انار خبردادند.
سوالاتی که چند روزی است در فضای مجازی توسط عده ای از همشهریان مورد بحث و نگرانی قرار گرفته این است که با چه آبی این کارخانجات کاشی راه اندازی می شود و سوال بعدی اینکه موقعیت کارخانه کاشی در ۵ کیلومتری انار واقع شده و با توجه به جهت وزش باد احداث این کارخانه باعث آلودگی هوای شهر انار رو روستاهای اطراف خواهد شد.
در خصوص موضوع آلایندگی و جانمایی این کارخانه با شجاعی ریاست محیط زیست شهرستان انار مصاحبه ای انجام شد که به شرح زیر می باشد:
احمد شجاعی در این خصوص به خبرنگارصدای انار گفت: هر واحد صنعتی و تولیدی قبل از احداث تا زمان بهربرداری دو مجوز را باید از ارگانهای مربوطه أخذ نماید یکی مجوز احداث و دیگری مجوز بهرهبرداری است.
وی گفت:کارخانه کاشی فعلا مجوز زیست محیطی برای احداث و استقرار در محل پیشنهادی از این اداره را گرفته است البته با درج شروط ضوابط زیست محیطی که در زمان بهره برداری واحد صنعتی ملزم به داشتن آن هاست رعایت نماید و چنانچه رعایت نکند این اداره با مجوز بهرهبرداری و ادامه فعالیت کارخانه مخالفت خواهد کرد.
شجاعی گفت:نظر به اعلام اداره هواشناسی جهت باد غالب شهرستان انار ٣٠ درجه شمال شرق به سمت جنوب غرب است، که با رعایت فاصله مناسب زیست محیطی، در فاصله بیش از ۵ کیلومتر از محدوده شهر انار و روستاهای اطراف قرار دارد، در صورت رعایت ضوابط و مقررات زیست محیطی توسط عوامل کارخانه اثر آلایندگی نخواهد داشت.
رئیس اداره محیط زیست شهرستان انار افزود:در خصوص احتمال آلایندگی که یک کارخانه کاشی در زمان فعالیت ایجاد می کند، می توان به گرد و غبار ناشی از حمل و انتقال خاک ماده اولیه تولید کاشی است اشاره کرد، که در این رابطه با احداث سوله مناسب و سرپوشیده و ایجاد خط انتقال خاک با نوار نقاله با پوشش(کاور) مخصوص مانع از انتشار گرد و غبار خواهد شد و یا بخارات ناشی از پخت و حرارت جهت تولید کاشی ایجاد می شود که با نصب فیلتراسیون قابل مدیریت است.
شجاعی اظهار داشت:البته واحدهای صنعتی و تولیدی که احتمال آلایندگی دارند ملزم هستند از طریق آزمایشگاه معتمد محیط زیست به صورت دوره ای هر سه ماه گزارش خوداظهاری را به اداره محیط زیست تحویل نمایند و پس از بررسی و راستی آزمایی توسط کارشناسان محیط زیست مورد ارزیابی و پایش قرار می گیرند تا در صورت نداشتن استانداردهای زیست محیطی اخطاریه با تعیین مهلت به واحد صنعتی صادر می گردد تا در صدد رفع آلایندگی قرار بگیرند.
وی در پایان گفت:در ضمن اداره حفاظت محیط در راستای اهداف و وظایف ذاتی خود همه صنایع را در موقع فعالیت و تولید محصول مورد پایش و ارزیابی قرار می دهند تا چنانچه ضوابط و شرایط زیست محیطی مقرر شده در مجوزهای احداث و بهرهبرداری را نداشته باشند و یا ایجاد آلایندگی و مزاحمت کنند مورد پیگیری و حتی در صورت عدم توجه به اخطاریه ها، در نهایت به مراجع قضایی معرفی خواهند شد.
اراجیف میگه