تاریخ : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳ 23 جماد أول 1446 Sunday, 24 November , 2024
15

برگزاری کلاس آموزشی محیط بانان شهرستان انار در خصوص پیشگیری از بیماری های مشترک بین انسان و حیوان

  • کد خبر : 26566
  • 08 دی 1398 - 12:57
برگزاری کلاس آموزشی محیط بانان شهرستان انار در خصوص پیشگیری از بیماری های مشترک بین انسان و حیوان

کلاس آموزشی محیط بانان شهرستان انار در خصوص پیشگیری از بیماری های مشترک بین انسان و حیوان برگزار شد.

دکتر کامران شفائی سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان انار گفت : امروزه علیرغم پیشرفت شگرف دانش پزشکی در کنترل و ریشه کنی عوامل بیماری های عفونی شناخته شده، متأسفانه هر از گاهی عوامل جدید یا تغییر ماهیت یافته ای در چهره عفونت ها و بیماری های منشأ گرفته از حیوانات، سلامت انسان را با خطر جدی تهدید می نمایند که گاهی در صدر مسائل و مشکلات بین المللی قرار گرفته و توجه همه مردم را به خود معطوف می سازند. بیماری هایی مثل جنون گاوی، آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، هاری، سل و … از این جمله اند.

وی گفت : در همین راستا جهت آشنائی بیشتر محیط بانان شهرستان انار با بیماری های مشترک بین انسان  و حیوان خصوصا در حیات وحش، اقدام به برگزاری کلاس آموزشی در خصوص پیشگیری از بیماری های مشترک در محل شبکه دامپزشکی شهرستان انار گردید. در این کلاس آموزشی که با حضور جناب آقای مهندس شجاعی سرپرست محترم اداره حفاظت محیط زیست شهرستان انار به همراه همکاران خود حضور داشتند آموزش های لازم در خصوص علائم بیماری ها و نحوه انتقال آنها و لزوم رعایت اصول ایمنی و شناخت بیماری ها ارائه گردید.

دکتر شفائی افزود : بیماری های مشترک یا زئونوز، بیماری هائی هستند که بطور طبیعی بین حیوانات مهره دار و انسان انتقال می یابند. مخاطرات بیماری های قابل انتقال برای جامعه انسانی بسیار بالا و به علت وجود مخزن حیوانی کنترلشان مشکل است. عوامل ایجاد کننده این بیماری ها که عمدتا میکروب ها و انگل ها می باشند از راه های مختلف خوراکی، تنفسی، نفوذ از پوست و مخاطات و گزش های حیوانی و بند پایان به انسان منتقل می شوند. تماس با حیوانات بنا به اقتضای شغل و محصولات دامی آلوده مثل گوشت، شیر و دیگر فرآورده ها از منابع آلودگی انسان می باشند. بعضی از این بیماری ها مثل هاری، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، عفونت های گوارشی و تنفسی سالانه جان هزاران انسان را می گیرند و برخی مثل سل، بروسلوز ( تب مالت )، سیاه زخم، لیشمانیوز و بعضی از عفونت های انگلی مدت های مدیدی افراد مبتلا را رنج می دهند.

ایشان افزود : در این کلاس آموزشی موضوعات و مسائل مربوط به بیماری های فوق الذکر و خطرات و هشدارهای لازم و راه های انتقال این نوع بیماری ها به انسان و دام و عواقب و پیامدهای خطرناک و کشنده این بیماری در انسان و دام تشریح و از طرفی نحوه برخورد و رعایت مسائل بهداشتی و فردی محیط بانان و مأمورین اجرائی محیط زیست در مواجه با حیوانات و گونه های جانوری حیات وحش منطقه بیان شد.

دکتر کامران شفائی در پایان از محیط بانان، شهروندان، علاقه مندان و دوستداران طبیعت و محیط زیست و حیات وحش خواست در صورت مشاهده هر نوع تلفات و لاشه گونه های جانوری و پرندگان در طبیعت و حیات وحش و حتی بیمار زنده و نیمه جان که دارای علائم بیماری می باشند به هیچ عنوان بدون دستکش و ماسک و وسائل ایمنی حفاظت شخصی تماس برقرار نکرده و مسائل بهداشتی و فردی را رعایت نموده و این گونه موارد را سریعا به شبکه دامپزشکی شهرستان انار با شماره تماس های ۳۴۳۸۷۸۶۰ و ۳۴۳۸۶۶۹۵ اطلاع دهید.

لینک کوتاه : https://sedayeanar.ir/?p=26566

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۱
  1. تشکر از محیط بانان و زحمت کشان حیات وحش در محیط زیست و همچنین کارکنان دلسوز دامپزشکی شهرستان انار