تاریخ : پنج شنبه, ۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳ 17 شوال 1445 Thursday, 25 April , 2024
5

توصیه‌ های شبکه بهداشت انار در خصوص رعایت مسائل بهداشتی در ماه محرم‎

  • کد خبر : 3209
  • 10 مهر 1395 - 20:31
توصیه‌ های شبکه بهداشت انار در خصوص رعایت مسائل بهداشتی در ماه محرم‎

واحد بهداشت محیط و حرفه‌ای شبکه بهداشت و درمان شهرستان انار در اطلاعیه‌ای توصیه هایی را در خصوص رعایت مسائل بهداشتی در ماه محرم یادآوری کرده است.

متن اطلاعیه به شرح زیر می باشد:

با توجه به فرا رسیدن ایام سوگواری حضرت اباعبدا…الحسین(ع) و عرض تسلیت خدمت شما همشهریان محترم ، جهت تأمین و حفظ سلامتی عزاداران خواهشمند است به موارد زیر توجه نمائید :

 

  • هر گونه پخت و پز بایستی در مکانهایی که دارای شرایط بهداشتی و مورد تأئید مرکز بهداشت باشد، صورت گیرد و اخذ کارت بهداشتی برای کلیه افرادی که در طبخ و توزیع غذا همکاری می نمایند و اخذ مجوز از شبکه بهداشت و درمان جهت توزیع غذا در محل های باز الزامی می باشد.

 

  • کلیه افراد درگیر در توزیع آب ، چای ، غذا بایستی دارای کارت معاینه پزشکی معتبر باشند و بهداشت فردی در هنگام ارائه خدمت به عزاداران را رعایت نمایند .
  • مواد غذایی اولیه حتماً سالم و بهداشتی باشد . ترجیحاً از مواد غذایی بسته بندی که مورد تأئید وزارت بهداشت است استفاده شود  .
  • عدم توزیع آب آشامیدنی بصورت سیار توسط مشک درداخل هیات ها
  • از فرآورده های دامی با کشتار مجاز و یا بسته بندی شده که مورد تأئید وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی است استفاده شود .
  • احشام مورد استفاده برای ذبح  از مراکز مجاز مورد تأئید دامپزشکی تهیه گردد .
  • از نگهداری مواد غذایی خام و پخته شده در مجاورت هم در داخل یخچال و یا سردخانه خودداری شود .
  • در هنگام توزیع غذا ، از راه رفتن افراد توزیع کننده غذا از روی سفره ها جلوگیری گردد . بهتر است برای این منظور از سفره های کم عرض استفاده شود .
  • از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط بمدت طولانی ( بیش از ۲ ساعت ) خودداری گردد . در صورت الزام به نگهداری بیشتر از ۲ ساعت باید مواد غذایی پخته شده در دمای ۴ درجه ( دمای یخچال ) و یا بالای ۶۳درجه سانتیگراد( روی اجاق گاز با شعله پایین ) نگهداری شود .
  • در صورت توزیع سبزی و سالاد رعایت مراحل چهارگانه سالم سازی الزامی است .
  • شستشو و گندزدایی مستمر ظروف چندبار مصرف که برای توزیع آب ، چای و مواد غذایی استفاده می شود، صورت پذیرد.
  • در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف برای توزیع چای ، شیرکاکائو و مواد غذایی گرم از ظروف برپایه گیاهی یا ظروف آلومینیومی استفاده شود .
  • تهیه و نصب وسایل اطفاء حریق در آشپزخانه و تکایا به منظور کنترل و جلوگیری از آتش سوزیهای احتمالی الزامی است .
  • ضمن رعایت نظافت ، شستشو و گندزدایی مستمر سرویسهای بهداشتی ، نسبت به نصب سیستم لوله کشی مایع دستشویی و یا نصب جای مایع محتوی مایع دستشویی اقدام گردد .
  • زباله تولید شده بصورت بهداشتی جمع آوری ، انتقال و دفع گردد .
  • در تهیه شربت و مواد غذایی از رنگ و اسانس غیر مجاز استفاده نشود .
  • توزیع آب ، شربت و شیرکاکائو بین دسته های عزاداری و یا در مراسم با لیوان یکبار مصرف صورت گیرد ، و مسئول مربوط به تهیه و توزیع شربت مشخص باشد .از فرو بردن لیوان و پارچ بداخل ظروفی که آب و شربت داخل آن است ، جلوگیری شود .
  • اماکنی که مبادرت به توزیع مواد غذایی ، شربت ، شیرکاکائو و …. می نمایند بایستی نسبت به استقرار سطل زباله بزرگ اقدام و در پایان توزیع پس از جمع آوری ، ظروف طبق مقررات بهداشتی دفن نمایند .
  • از ریختن و پراکندگی زباله و ظروف یکبار مصرف در سطح خیابان و محوطه مساجد و تکایا خودداری گردد .
  • استعمال دخانیات در مساجد و اماکن متبرکه ممنوع می باشد .
  • قبل از ورود به مسجد پاهای خود را شسته ، و پاکیزه نگهداشتن جواربها از مواد مهمی است که مانع آلودگی فرشها می شود .
  • تهیه کارت سلامت از سوی خادمین و مسئولین آبدارخانه مساجد و حسینیه ها الزامی و بصورت رایگان در مراکز بهداشت صادر می شود

ضمناً شماره تلفن های  ۳۰۰۶ و۳۴۳۸۳۰۰۵ و ۰۹۱۳۲۹۳۵۱۶۵ جهت بررسی و رسیدگی به شکایات بهداشتی شما همشهریان گرامی اعلام میگردد .

 

لینک کوتاه : https://sedayeanar.ir/?p=3209
  • دیدگاه‌ها برای توصیه‌ های شبکه بهداشت انار در خصوص رعایت مسائل بهداشتی در ماه محرم‎ بسته هستند

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.