تاریخ : دوشنبه, ۱۶ مهر , ۱۴۰۳ 4 ربيع ثاني 1446 Monday, 7 October , 2024
11

یک سوم سرطانها قابل پیشگیری اند/علایم احتمالی ابتلا به سرطان

  • کد خبر : 6476
  • 06 بهمن 1395 - 22:08
یک سوم سرطانها قابل پیشگیری اند/علایم احتمالی ابتلا به سرطان

طبق اسناد سازمان جهانی بهداشت، از چهل درصد سرطان ها می توان پیشگیری کرد.

واحد پیشگیری و مبارزه با بیماریها، شبکه بهداشت و درمان شهرستان انار بمناسبت هفته ملی مبارزه با سرطان از یکم لغایت هفتم بهمن ماه اطلاعیه ای به شرح زیر منتشر کرد:

به بهانه هفته ملی پیشگیری از سرطان (یکم لغایت هفتم بهمن ماه)!

در روزگاری نه چندان دور اگر عنوان می شد فلان شخص در فلان منزل سرطان دارد موجی از ولوله و هویاهو در بین مردم محل راه افتاد که این دیگر چه بلایی که بر سر این خانواده نازل شده است؟ یکی می گفت درمان ندارد! دیگری می گفت روش های انتقالش چیست؟ خدای نکرده به ما منتقل نشود! و شاید بودند افرادی که می گفتند: توبه کنید از خطایی که کرده اید که این بلایی آسمانی است که بر سرتان نازل شده است!!!

اما به راستی ما چه کرده ایم که هم اکنون قریب به ۲۰ درصد از فوتی های شهرستان انار در سال ۱۳۹۴، بدلیل بیماری سرطان است؟؟؟ در ابتلا به بیماری سرطان دلایل و عوامل گوناگونی نقش دارند من جمله: تغذیه ناصحیح، عدم داشتن فعالیت بدنی مناسب، استعمال دخانیات و الکل و.. اما در این مطلب سعی بر آن است تا به یکی از عوامل ابتلای به سرطان که متأسفانه در شهرستان انار بیداد می کند بپردازیم : سموم کشاورزی ! و صد البته از نوع بی رویه و استفاده ناصحیح از آن که سبب آلودگی محیط زیست  گردیده است!

و اما چرا این مقدار از سموم کشاورزی استفاده می کنیم؟؟؟

این روزها بدلایل گوناگونی همچون: خشکسالی + کیفیت پایین سموم + عدم اطلاع رسانی قوی از سوی سازمانها و ارگانهای مربوطه از نحوه صحیح سموم + عدم آگاهی کافی کشاورزان از عواقب بی رویه سموم و.. سبب شده است تا مردم روزانه هزاران لیتر سم رقیق شده را در فضای اطراف خود رها سازند بی آنکه بدانند نتیجه مصرف سموم کشاورزی در این سطح و با این مقدار، سبب قرار گرفتن در معرض اقسام بیماری‌های خطرناک جامعه مدرن امروزی خصوصا انواع سرطان می گردد. جالب است که بدانید طبق آمار هم اکنون بیشترین موارد استفاده از سموم کشاورزی در استان کرمان روی می دهد و همین مسئله موجب کاهش اثر بخشی سموم نیز شده است که به همین دلیل کشاورزان به سموم قوی تر و در عین حال غیر استاندارد روی آورده اند که با ماندگاری بالا موجب می شوند وقتی محصول به دست مصرف کننده برسد نیز همچنان آلوده به سم باشد.

کافیست با دیدن و خواندن متون بالا (که گاهاً نیز فراوان برایمان نقل و تکرار شده است)! تلنگری به خود بزنیم و خویشتن را دریابیم که ما به کجا می رویم؟؟ چقدر به سلامت خود، خانواده و اطرافیان خود اهمیت می دهیم!؟؟

عاجزانه از شما دوستان و همشهریان و کشاورزان محترم خواهشمندیم ضمن آموختن روشهای جایگزین و ارگانیک مبارزه با آفات، نحوه و مقدار صحیح استفاده از سموم را نیز بیاموزیم و به کار گیریم ضمن آن که مسئولین امر نیز می بایست با آموزش و ترویج روشهای جایگزین، نظارت مؤثرتر و پویاتری بر عرضه سموم داشته باشند و یقین داشته باشیم که دنیا دار مکافات است و هر یک از ما می بایست مسئولیت اعمال خود را بپذریم! بعنوان مثال کودک و فرزندی را نظر بگیریم که ذره ایی سهم از محصول پسته منطقه شامل حالش نمی شود اما اجباراً از اوایل اسفد تا اواخر شهریور هر صبح شُش هایش از سم تازه غنی می گردد! چه کسی پاسخگوست؟؟

در پایان نیز با اعتقاد به اینکه یک سوم سرطانها قابل پیشگیری اند و یک سوم دیگر در صورت تشخیص زود و بموقع، بالقوه قابل درمان اند به یادآوری علایم احتمالی ابتلا به سرطان می پردازیم:

۱٫کاهش وزن شدید: کاهش ۱۰درصد وزن بدن بدون دلیل ( بدون ورزش و رژیم غذایی خاص)!

  ۲٫تب دائمی یا عفونت مکرر  

 ۳٫ضعف و خستگی : ضعف و خستگی که با  استراحت یا خواب کاهش نمی‌یابد!

 ۴٫تنگی نفس : هرچند که تنگی نفس ممکن است در اثر بیماری‌های بسیار مختلفی ایجاد شود، اما این نشانه ممکن است با سرطان ریه نیز مرتبط باشد.

 ۵٫سرفه شدید و درد قفسه سینه

  ۶٫نفخ بی‌دلیل و طولانی مدت 

   ۷٫سوزش سر دل  اگر پایدار باشد 

  ۸٫مشکلات گوارشی طول کشیده بیش از ۴ هفته

   ۹٫ مشکل در بلع غذا

  ۱۰٫تورم یا برآمدگی در بدن (برآمدگی در پستان، بیضه، کشاله‌ی ران، شکم، زیر بغل و..)

  ۱۱٫ پیدایش یا تغییر لکه‌ها و خال‌های پوست 

۱۲٫درد شکم یا لگن : درد لگن یا ناحیه‌ی پایین شکم، که همراه با سنگینی لگن همراه است، ممکن است نشانه‌ی سرطان تخمدان باشد.

  ۱۳٫درد بی‌دلیل که بیش از چهارهفته به طول بیانجامد.

 ۱۴٫خونریزی غیرمعمول : مشاهده خون در ادرار گرچه بیشتر اوقات نشانه‌ی عفونت کلیه است، اما بعضی اوقات نیز ممکن است نشانه‌ی سرطان باشد.

بنابراین جدا از توصیه‌ به آزمایشات دوره‌ای مربوط به سلامت که بطور منظم انجام می‌دهید، بهتر است نشانه‌های بالا را بشناسید تا بتوانید زودتر در تشخیص بیماری اقدام کنید و زودتر به پزشک مراجعه کنید.

شبکه بهداشت و درمان شهرستان انار

واحد پیشگیری و مبارزه با بیماریها

 

لینک کوتاه : https://sedayeanar.ir/?p=6476
  • دیدگاه‌ها برای یک سوم سرطانها قابل پیشگیری اند/علایم احتمالی ابتلا به سرطان بسته هستند

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.