کارشناس مسئول بیماری های غیر واگیر مرکز بهداشت ایلام علائم این بیماری را تشنگی زیاد، افزایش ادرار، افزایش اشتها و خستگی و کاهش وزن و عوارض آن را نیز بیماری های قلبی عروقی، بیماری های کلیوی، مشکلات چشمی و عفونت های مکرر اعلام کرد.
دکتر اسد احسان زاده اظهار کرد: سبزیجات منابع فراوانی از فیبر هستند و هر چه بیشتر مصرف شود قندخون و چربی خون بهتر کنترل می شود همچنین نوشیدن روزانه شش تا هشت لیوان آب سالم و مصرف غذا در حجم کم ولی دفعات بیشتر و به طور منظم و در ساعات معین قند خون را کنترل می کند.
وی ادامه داد: ورزش یکی از پایه های پیشگیری از دیابت در افرادی است که احتمال ابتلا به دیابت در آنها بیشتر از سایرین است.
وی یادآور شد: دیابت یکی از شایع ترین بیماری های متابولیک و یک اختلال چند عاملی است که با افزایش مزمن قند خون مشخص می شود و ناشی از اختلال ترشح و یا عمل انسولین و یا هر دوی آنها است.
احسان زاده افزود: انسولین توسط لوزالمعده یا پانکراس ساخته می شود حال اگر این هورمون توسط پانکراس کم یا اصلا ساخته نشود و سلول های بدن به انسولین مقاوم شده و مانع ورود قند به خون می شود و بیماری دیابت شکل می گیرد.
وی یادآور شد: دیابت یکی از چهار علت مرگ و میر در ایران است و ۹۰ درصد مردم از میزان قند خون خود بی خبر هستند و بیشتر موارد شناخته شده دیابت نوع یک از سه سالگی شروع می شود.
دکتر احسان زاده افزود: این بیماری ۲ نوع است که در نوع اول به علت تخریب سلول های بتای لوزالمعده تولید انسولین کم و یا به طور کلی وجود ندارد و پنج تا ۱۰ درصد دیابت را شامل می شود و در نوع دوم اختلال هم در ترشح هم در فعالیت انسولین وجود دارد و عواملی مانند چاقی، نداشتن فعالیت جسمی، رژیم غذایی نامناسب و سابقه فامیلی در آن تاثیر دارد.
وی با اشاره به خطرناک بودن و عوارض بسیار این بیماری گفت: افراد برای پیشگیری از این بیماری باید به طور منظم و روزانه فعالیت بدنی داشته باشند، اصول صحیح تغذیه و تعادل در رژیم غذایی را رعایت و از اضافه وزن و چاقی خود جلوگیری و مصرف مواد قندی و چربی را کاهش دهند.
دکتر احسان زاده تاکید کرد: تشخیص قطعی بیماری دیابت از راه اندازه گیری قند خون صورت می گیرد.