20

توصیه های بهداشتی درخصوص استفاده از استخرهای شنا

  • کد خبر : 1865
  • 30 مرداد 1395 - 14:49
توصیه های بهداشتی درخصوص استفاده از استخرهای شنا

بی تردید یکی از جذابترین و دلچسب ترین ورزشها و تفریح ها شنا کردن می باشد و طبیعتاً شنا در استخرهای بهداشتی و سرپوشیده به مراتب جذابیت خاص خود را دارد که می بایست علاوه بر تفریح و بهره مناسب آن سلامت شناگران را نیز حفظ نمود.

اخیرا شکایات زیادی از آلوده بودن آب استخر مروارید انار از سوی شهروندان می شود با توجه به پیگیری های واحد سلامت محیط و کار شبکه بهداشت انار بازرسی های سرزده وآزمایش های میکروبی از آب استخر که به صورت ماهیانه انجام می شود خوشبختانه هیچ گونه مشکلی از نظر آلودگی میکروبی وجود نداشته است.

ایمان هادوی مسئول واحد سلامت محیط و کار مرکز شهید باهنر افزود به منظور جلوگیری از بیماری باید به معیارهای بهداشتی که برای استخرهای شنا تدوین شده است توجه کرد آب استخرهایی که مورد استفاده شناگران واقع می شود، در اثر اضافه شدن موادی از بدن شناگران به آن مانند مو، چربی، میکروب های دستگاه تنفس و گوارش و سایر باکتری های مضر و مواد زائد موجود در روی پوست، آلوده می شود و چون میزان این آلودگی بر اثر شنا و استفاده افراد مختلف از استخرها، به طور مرتب رو به افزایش است، محل بسیار مناسبی برای آلوده شدن عده زیادی از مردمی است که از آب استخرها استفاده می کنند آب شناگاهها در صورت تماس با بدن انسان یا بلع اتفاقی به خصوص در مواردی که آب دارای باقیمانده مواد گندزدای فعال به میزان کافی نباشد موجب انتقال بیماری ها به انسان می شود.

بنابراین می بایست نکات بهداشتی زیر به بهترین نحو رعایت گردد:

۱-شناگران قبل از ورود به استخر از نظر سرماخوردگی ،هرگونه جوش، بیماری های پوستی، التهاب چشم و یا هر عفونت دیگری معاینه ظاهری شوند و در صورت داشتن هر یک از موارد فوق از ورود آنها به استخر جلوگیری شود

۲-قبل از ورود به استخر، بدن خود را با آب گرم و صابوند بشویند . همچنین بعد از استفاده از آب استخر همین عمل را انجام دهند تا از آلودگی های احتمالی پیشگیری به عمل آید

۳- قبل از ورود به استخر، حتما پاهای خود را در حوضچه ضد عفونی حداقل به مدت ۳۰ ثانیه قرار دهند. –  شناگران قبل از ورود به استخر ، باید مثانه خود را تخلیه کنند

۴- در صورت استفاده از توالت در محوطه استخر شنا، شناگر می بایست قبل از ورود به استخر، بدن خود را با آب و صابون بشوید و از حوضچه کلر عبور کند عمدتا این کار انجام نمیشود(بسیار مهم اکثر آلودگی های مدفوعی استخر از همین طریق منتقل می شود)

۵- شناگران از بردن مواد غذایی، ظروف مختلف به محوطه استخر خودداری کنند.

۶- هر شناگر باید دارای وسایل اختصاصی شنای تمیز باشد از قبیل ( مایو ، کلاه، حوله، دم پایی)

۷- خودداری از تف کردن، مزمزه کردن آب، شستن و خارج کردن ترشحات بینی و خلط گلو و

مشکلاتی که در استخر ها دیده میشود و عمدتا از طریق عدم رعایت بهداشت فردی توسط افرادو نیز عدم قاطع بودن مسئول استخر ایجاد می شود

بعضا دیده می شود بعضی از بانوان بدون پاک کردن کامل آرایش صورت وارد آب استخر میشوند و هیچ تذکری نیز از سوی متصدیان صورت نمی‌گیرد. کلرامین ماده‌ خطرناکی است که از واکنش شیمیایی مواد آرایشی با کلر موجود در آب استخرها به وجود می آید به همین جهت متصدیان استخرها باید در خصوص دوش گرفتن استاندارد و پاک شدن کامل مواد آرایشی و عرق از بدن شناگران سخت‌گیرانه‌تر عمل کنند.

درآمدن کلاه شنا و شناور شدن موهای ریخته شده در سطح آب صحنه ناخوشایندی است که تذکرات قاطعانه‌ای دریافت نمی کند.

معنی دوش گرفتن در برخی استخرها تنها خیس شدن بدن برای اجازه ورود به استخر است و مفهمومی به غیر از تمیز شدن کامل بدن از عرق و مواد آرایشی دارد.

کدر بودن آب استخرها هم به دلیل ازدحام و عدم توجه به بهداشت عمومی بدن تصویر نامطلوبی است که از گلایه‌های شناگران است.

 قطعا تامین بهداشت عمومی جامعه در گرو رعایت بهداشت فردی است و سود و زیان عدم رعایت قوانین بهداشت متوجه همه افراد جامعه خواهد بود.

 بی شک بازرسی‌های دوره‌ای در برهه‌های زمانی کوتاه‌تر، مسئولیت پذیری بیشتر متصدیان استخر، قوانین سخت‌گیرانه و برخورد قاطعانه در بهبود شرایط بهداشتی استخرها موثر خواهد بود اما اگر همه ما به قدر توان خود را مسئول بدانیم، مطمئنا مشکلات بسیار زودتر از حد تصور حل خواهند شد.

لینک کوتاه : https://sedayeanar.ir/?p=1865

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۱
  1. عالی من خودم بانوان هستم و مسئول یکی از هئیت های نجات غریق در آبادان هستم مطالب زیبا بود همین روز سیزده بدر بچه ی چهار ساله ای غرق شد?